Dagpleje aalborg

Dagpleje aalborg

– motorik i læreplanerne

I Aalborg kommune vil man motivere alle børn og voksne til at få ”kroppen på toppen” og opleve bevægeglæde i hverdagen. Bevægeglæde grundlægges i barndommen, og er drivkraften i børns sundhed, sansemotorisk udvikling og indlæring.

 

Del denne case

Udviklingsplanen for alle dagtilbud i Aalborg Kommune har fokus på inklusion og læring, og derfor har alle dagplejere fået tilbud om en pakke af bObles tumlemøbler. Alle børn skal have passende sansemotoriske udfordringer, som kan passes ind i hverdagens leg og gøremål.

Dagplejerne oplever, at tumlemøblerne er gode, fordi de inspirerer børnene til motorisk leg, der understøtter børnenes kognitive og sociale læring.

“Dagplejen i Aalborg har over to omgange i 2017 tilbudt dagplejerne bObles som temapakke. Tumlemøblerne har fuldt ud levet op til vores forventninger, og vores erfaring er, at de som temapakke guider dagplejerne hen imod aktiviteter, som kan overføres til de 6 læreplanstemaer.”

Lone Bach, Teamleder, Dagplejen i Aalborg

“Et barn som kan bruge kroppen på en ubesværet måde, opfatter tryghed ved sin krop. At lege indebærer involvering og deltagelse med hele kroppen. Derfor udvikler barnet i høj grad tro på sig selv og på egne kompetencer ved hjælp af kropslig aktivitet.”

Tina Skaarup Blenstrup, ergoterapeut

“Jeg er utrolig glad for bObles, skønt materiale og alle – både små og store kan være med. Børnene bliver stimuleret og motiveret til bevægelse, da der ikke er en forkert måde at gøre det på.

Føle-, balance- og muskel-led sansen bliver flittig brugt. Vi får snakket om former, farver, bygget tårne og fantasien er i top. Det passer lige ind i dagplejens læreplaner, da motorikken er fundamentet for en god udvikling.”

Lene Bilde Brostrøm, dagplejer i Aalborg Kommune