Sct. Nikolai skole

Sct. Nicolai skole

– mindre larm og mere samarbejde

På Sct. Nicolai Skole i Køge er man optaget af at udvikle en målrettet og alsidig undervisning, der samtidig integrerer bevægelse og leg i læringssituationen i indskolingen. Børnene i 2. klasse har testet ABC skumskamler med vippefunktion. Børnene oplever stor trivsel fordi de kan sidde i forskellige stillinger og kan bevæge sig uden at forstyrre andre. Det er dejligt at bruge skamlerne til bogstavlege med hele kroppen.

 

Del denne case

Det er et rigtigt godt redskab til samarbejde. Børnene bliver f.eks. motiverede til at sætte sig ved siden af én, som har et bogstav, hvor de sammen kan danne et ord. På den måde får de opbygget relationer omkring læringen, når de bruger bogstavskamlerne.

Maiken Nielsen, dansklærer i 2. Klasse på Sct. Nicolai

X

Man larmer ikke på den, og den er også meget dejlig for man kan sidde på mange forskellige måder på den.

Alberte 2. klasse på Sct. Nicolai Skole

Visse dele af hjernen lukker ned efter 20 minutters stillesiddende aktivitet, og det er derfor svært at koncentrere sig eller yde optimalt.

Mona Have Nielsen, phd. Syddansk Universitet

X

Bevægelse og aktivering af børns sanser er vigtigt for, at børn kan lære og udvikle sig sprogligt. Børns sprog udvikles nemlig gennem deres motoriske udforskning af verden. Og forskningen viser, at kroppen følger med i sproget hele livet.

Kjeld Fredens, hjerneforsker